Всичко за монетизацията на блог, начини, PPC програми, афилиейт програми...

Продажба на линкове с Text-Link-Ads ( TLA )

Нещо което се оказва доста печелившо за множество хора е продажбата на линкове, но това е същото нещо което от гугъл забраниха. Единия от начини е чрез брокер. Вие им предоставяте място за линкове и малко информация за блога/сайта ви, те от своя страна продават вашите линкове и си делите печалбата.
Следват често задавани въпроси и техните отоговори :

Мога ли да контролирам линковете които се показват на моята страница ?
Да. Има два вида Approval System:
1.Approval System A - удобрението на линковете се извършва от TLA. Тя е заложена по подразбиране. Няма да бъдат удобрявани линкове водещи към порно сайтове, сайтове на хазарна или фармацевтична тематика също така и сайтове които от TLA сметнат, че са нелегални.
2.Approval System B - изпращат Ви писмо всеки път, когато някой иска да си купи линк на вашия блог/сайт, като вие имате възможност да приемете или откажете линка.

Какви са вариантите за получаване на акумулираната сума ?
1. Чек - където минимума е $25
2. PayPal - Без минимум

Кога се изпращат плащанията ?
На първо число всеки месец. Ако някои купи линк на вашия блог/сайт на 20.10.2007 г. то линка изтича на 20.11.2007 г. а ще ви бъде платено на 1.12.2007 г.

Как се изчислява цената на линк ?
TLA използват свой собствен алгоритам който включва трафика на сайта ( вземат го от www.alexa.org ), тема на блога/сайта, популярност на сайта

Колко печеля от продажбата на един линк ?
Взависимост как е бил оценен линка, вземате 50 % от цената другите 50 % отиват за TLA.

Другите полезни неща които трябва да знаете:
1. Имат афилиейт програма, като за всеки един новодоведен рекламодател или издател печелите $25
2. Определянето на категорията в която попада блога Ви се оказва почети решаващо дали ваш линк ще бъде купен или не така, че разгледайте какви категории са предложени и изберете тази която най-пълно отговоря на тематика на блога Ви.
3. Важно е описанието да ви добре написано и да изглежда привлекателно. Можете да разгледате как останалите издатели са описали блога/сайта си и да се ръководите от тях ако неможете да съчините нещо добро.

Ето и реферален линк: Text-Link-Ads

2 коментара:

Анонимен

19 ноември 2008 г. в 18:48

Много добра статия за най-големия сайт, който прадва и купува линкове. Преди време за назидание на тези, които купуват линкове, сайта беша наказан с падена от първоначалните си места, но като бизнес е все още актуален и се популяризира все още от големи сайтове, както и от малки.;)

Успехи с блога и се надавам да има все още толкова интересни статии. ;)

Партньорска програма за обяви

26 ноември 2009 г. в 11:38

Искам да ви предстаня и нашата партньорска програма. Опитваме се да сме 100% коректни към партньорите си и за момента успяваме в повечето случаи.