Всичко за монетизацията на блог, начини, PPC програми, афилиейт програми...

Без заглавие

Смятах да пиша за Easytrader, но не си струва :) Затова се хвърлям на партньорските програми. Независимо на каква тематика е блога Ви винаги можете да намерите подходящия продукт за него. Лично аз поддържам и блог за футболни прогнози и реших, че търсенето на най-добрия букмейкър съответно с поставяне на реферални линкове и последващата комисиона от рода на 30 % от всеки един залог, от всекя една печалба ще ми осигури един приличен доход след време. Мисълта ми е, че за всяка една тематика си има и съответния продукт само трябва да се потърси. Когато намерите подходящата стока/услуга за монетизирането на вашия блог не се хвърляйте на първата. Продължете с търсенето докато намерите най-качественото обслужване, най-добре изглеждащия сайт въобще най-добрия сред най-добите. Връщам се отново на блога си за футболни прогнози, там започнах да препращам потребителите си към Bet365 защото това е букмейкара с най-високи коефициенти и най-много екстри по което всъщност се отличават повечето букмейкъри. Там се въртят твърде много пари и името което си гради букмейкара, качеството на обслужване навсякъде е на високо ниво просто защото в противен случай няма да оцелеят. Не знам дали постъпих правилно като тръгнах от най-добрия към средата, но това ще се разбере впоследствие.
Ето няколко примера: тамитика на блог - продукт

Личен блог - всеки си има някакви хобита за които обикнове пише, всяко едно хоби е по някакъв начин обвързан с нещо материално ( а има ли нещо материални има и покупко-продажба на това нещо ) редки са случаите, когато е нематериални но дори и тогава ще има услуги които задоволяват тази нематериална нужда.

Блог с културна насоченост - първото нещо за което се сещат са партньорски програми за продажба на книги. Ако ли не книги то тогава онлайн книжарници, не съм запознат дали има и партьорски програми за продажба на билети за различни събития, но ако няма то ще се появат.

Спортен блог - спортни стоки колкото желаете

Блог ИТ насоченост - продажба на софтиер, на книги

Блог за блогове - хм тая вечер силно ме влекат книгите :) за друго в момента не се сещам, но след като се сетя какво може да се продава в блог за блогве ще го спомена.

Блог за свободен софтуер и софтуер с отворен код - тук наистина не мога да измисля нищо което може да се продава като се има впредвид, че се говори основно за безплатни неща някак не върви да продаваш нещо :)

2 коментара:

Вал Гетова

11 декември 2007 г. в 19:32

Поздравления за статийката, определено ми хареса, но сякаш би трябвало да бъде последвана от още една с таакава насоченост, за да изглежда пълна и изчерпателна :)

Жоро

7 март 2011 г. в 9:56

Партньорска програма за авто обяви. 15% комисионна от всяка публикувана VIP обява от потребител, рефериран от вас.

Повече информация:
http://www.avtoborsa.com/affiliate_program.php