Всичко за монетизацията на блог, начини, PPC програми, афилиейт програми...

Бутон за дарения - Paypal

Дарение чрез PaypalЕдиният от вариантите за монетизация на блог е чрез дарения. Откакто бе разрешено да се използва пълноценно PayPal в България, от тогава това се превърна в най-използваната система за получаване на дарения. Беше доста трудно докато разбера от къде точно в акаунта да намеря това "животно" дарение. След като минах през логване > Merchant Tools > Website Payments Standard > Technical Overview > Scenario 5. I want to accept donations | Integrate Now установих, че за да мога да приемам дарения е нужно акаунта ми да е "Premier" или "Business". До тук добре, ъпгрейднах си акаунта на "Premier" до колкото разбрах не ми струва нищо ( дали не се лъжа ? ) и в описание как да приемам дарения пишеше следно :


Step 1: Implement Donations

To use PayPal to collect donations on your website, follow these steps:

* After logging into PayPal, go to the Donations page.

* Enter your information.

* Copy and paste the HTML code automatically generated by PayPal into your website.
Всичко нормално, само където няма такава страница ( Donations ) след като се логна или поне аз не можах да я намеря. Добре, че това "Donations" всъщност се оказа линк към тази страница. От там нататък нещата стават по следния начин :

1. Въвеждате си имейл адреса за PayPal, сума ако искате да е някаква конкретна, валута
2. Имате избор между това да ползвате снимка/банер от тези на PayPal или да си изберете своя
3. Имате възможност за допълнинтелени настройки - Add More options където можете да въведе на коя страница да води след като е направено дарение или след като е отказано и други неща ще ги видите.
4. Create button now ви води към HTML кода който трябва да интегрирате в страницата си.

Като цяло това е начина по който си правите бутон за дарения, чрез PayPal. Елементарно нали, особено ако имате страница "Donations" след влизането. А тази статия е за хората които нямат такава страница.

П.С. Хмм отново се оказва, че съм закъснял. Току що попаднах на това "Създаване на бутон за получаване на дарения в PayPal"